escrit claudi Puchades


De difícil definició, fins i tot per a ell mateix, la pintura d´en Josep Marsà flueïx com el pensament, entre el somni i la realitat, en espais mentals de cromatisme subtil i intuicions figuratives de consistencia etèria, amb el suport tècnic d'acrílics i tècniques mixtes tractades amb la mateixa llibertat, i similar gosadia, que anima el seu esperit independent.

1/03/2017

Exposició

E X P O S I C I Ó

J O S E P   M A R S À

"RETROSPECTIVA 1970·2017"

CASTELL·PALAU DE LA BISBAL D´EMPORDÀ

DEL 15 AL 26 DE FEBRER DE 2017


INAUGURACIÓ, DIVENDRES 17, A LES 20:00 H.

Organitza:
 Jordi Bofill i Ârea de Cultura, Ajuntament de la Bisbal d´Empordà


La trajectòria artística de Josep Marsà ha estat fortament vinculada a la seva evolució profesional i familiar. En efecte, la seva vocació en defensa de la Salut Pública i els seus prescissos coneixements de Traumatologia li atorguen una mirada crítica i pulcra davant la seva obra pictòrica.
Les seves primeres obres son una bona mostra d´humiltat artística i fa una aproximació acadèmica inspiran-se en models clàssics.

L´esclat apareix quan Josep Marsà ens anunda amb un seguit de propostes pictòriqies diverses en les que va col.locant un conjunt d´imatges simbòliques  que expressen els sentimets profunds del artista: les misterioses portes i finestres. La casa, la presencia de la mar, la figura humana, l´arquitectura redibujada i l´intregració progressiva de l´espai.
L´evolució de l´artista apareix amb total llibertat integrant una força creativa de gran potencia i amb una experimentació constant. La seva darrera obra mostra una de les seves expresions artistiques mes vitals. El pintor no vol viure de renda, sino que s´afanya llençant-nos tot tipus de suggeriments on la mirada penetra molt mes enllà de l´estricte dimensió de les obres.

La trajectòria i l´intensitat creadora del artista ens permeten imaginarnos una PIRAMIDE INVERTIDA on gran part de la seva obra es desenvolupa als darrers anys, fet poc usual en la trajectòria creativa de qualsevol artista.

Escrit: Lluis Armet (Vilopriu. Gener 2017)CATÀLEG EXPOSICIÓ


INAUGURACIÓ